top of page

Fri, 08 Nov

|

Vračar

Godišnji seminar sa Kenđiro Jošigasakijem

Internacionalni seminar koji jednom godišnje organizuje Ki aikido savez Srbije u Beogradu

Godišnji seminar sa Kenđiro Jošigasakijem
Godišnji seminar sa Kenđiro Jošigasakijem

Vreme i lokacija

08 Nov 2019, 19:00 – 10 Nov 2019, 16:00

Vračar, Sjenička 1, Beograd, Serbia

Više o događaju

Veliki internacionalni ki aikido seminar koji vodi sensei Kenđiro Jošigasaki  se tradicionalno održava jednom godišnje, svakog novembra u Beogradu od  1985. godine. Ove godine seminar će se održati u petak, subotu i  nedelju 8-10. novembra. Seminar podrazumeva 14 sati instruktorskih i 10 sati učeničkih termina, raspoređenih u pet celina u tri dana.

Seminar vodi sensei Kenđiro Jošigasaki,  jedan od najboljih aikido majstora današnjice, koji vodi organizaciju  "Ki No Kenkyukai Association Internationale", sa više od 120 klubova i  4000 aktivnih vežbača u svetu. Sensei Jošigasaki je jedan od najboljih  učenika legendarnog sensei Toheija, osnivača ki aikidoa. Studirao je Zen  Budizam, novi Šintoizam, Hrišćanstvo i Islam. Posvetio je godinu dana  izučavanju joge u Indiji 1971. godine, a od 1973. je instruktor aikidoa.

U svom četrdesetogodišnjem podučavanju  aikidoa sensei Jošigasaki je imao više od 20000 učenika u celom svetu,  podstičući stvaranje i razvitak brojnih aikido klubova, prvenstveno u  Evropi, Južnoj Americi i Južnoj Africi. Autor je više knjiga ("Inner  Voyage of a Stranger - Pathways to a New Perception", "All of Aikido"),  brojnih filmova o aikidou, kao i sada već legendarnog filma "The  Beginner" sa slavnim violinistom Jehudi Menjuhinom.

Učenička taksa za učestvovanje na seminaru je 40€, a instruktorska 60€  (za one koji ne mogu da stignu na ceo seminar - jedan učenički termin  (dva sata) je 10€, a instruktorski (tri sata) 15€).

Podelite na društvenim mrežama

bottom of page