top of page

Sun, 21 Apr

|

Klub na Novom Beogradu

Nacionalni seminar 2024

Seminar Nacionalne ki aikido asocijacije

Nacionalni seminar 2024
Nacionalni seminar 2024

Vreme i lokacija

21 Apr 2024, 12:00 – 15:00

Klub na Novom Beogradu, Goce Delčeva 38

Više o događaju

Pozivamo vas na seminar koji vode dva novopromovisana 5. DAN-a: Srđan Arsić iz Vranja i Duško Trajković iz Beograda.

Pročitajte šta su oni napisali u vezi sa svojim vežbanjem veštine koja nas sve spaja:

Duško Trajković

Ki aikido je u meni probudio onu najlepšu energiju i pokazao mi je da postoji put ljubavi, lepote i harmonije. Duboko verujem da Aikido čini da čovek bude bolji čovek, a da ovaj svet može biti bolje mesto za život za sve ljude. Naša misija je da učinimo sve što je u našoj moći da naš život i život ljudi koji nas okružuju učinimo lepšim i boljim.

Zato verujem i praktikujem Aikido ne samo u sali već u svom životu. Uvek mi je veliko zadovoljstvo da mogu da prenesem svoje poglede i doživljaje sa ovog veličanstvenog puta.

Srđan Arsić

Aikidoom sam počeo da se bavim pre 37 godina. Prvi trening... nestvaran osećaj. Prvi utisci, o ovoj predivnoj veštini, i danas su deo mog vežbanja. Velika kompleksnost veštine, lepršavost, visoki zahtevi i dobra atmosfera u svim klubovima gde sam vežbao su bili motivi da istrajem na ovom putu. Međutim, bez radoznalosti i želje za učenjem, istraživanjem i usavršavanjem nema napretka. Brojni seminari, treninzi, razgovori sa iskusnim i jako dobrim učiteljima aikidoa su uticali na formiranje moje ličnosti i na moje razumevanje aikidoa. Uvek ima detalja, ideja ili novih mogućnosti koji se pojave i drže pažnju i podgrevaju onu znatiželju koja postoji od početka vežbanja. Privilegija je, što već dugo, imam mogućnost da podučavam druge i da  kroz taj vid rada produbljujem svoje učenje aikidoa. Verujem, da bi mnoge situacije u životu prolazio teže da nije bilo iskustva sticanog vežbanjem aikidoa. Učenje aikidoa je sveobuhvatno i ponudilo mi je da život živim bolje i kvalitetnije kao i da cenim istinske vrednosti koje daju svrhu života. Grešaka je bilo, zabluda, skretanja sa puta...ali sam se uvek vraćao jer je aikido „neizlečiv virus“. Postoje stvari koje u životu vode čoveka, pored porodice i prijatelja, čine mu život bogatijim. Za mene je to aikido. Imao sam sreću da učim od našeg Senseija Kenđira Yoshigasakija, ali i da steknem velikog prijatelja i učitelja Milana Jeremića.

Učenje se nastavlja…

  • Vreme: Nedelja 21. april 2024. od 12 do 15 sati
  • Lokacija: Bulevar Maršala Tolbuhina 38 (bivša Goce Delčeva)
  • Seminar vode: Duško Trajković (5. DAN Ki aikido) i Srđan Arsić (5. DAN Ki aikido).
  • Seminarska taksa: 1000 din

Seminar je namenjen odraslima, ali mogu da učestvuju deca koja su osvojila viša zvanja.

Seminar je otvoren za učesnike iz drugih škola i veština.

Vidimo se na seminaru!

Podelite na društvenim mrežama

bottom of page