top of page

U zdravom telu
zdrav duh

Ki aikido klub „Musaši“, uz finansijsku podršku Grada Beograda – Gradske uprave, Sekretarijata za sport i omladinu, realizuje projekat „U zdravom telu zdrav duh“
od 1. juna do 31. oktobra 2021. godine.
!!!grad beograd grb.jpg

Osnovna motivacija za implementaciju ovakvog projekta leži u sve većoj disproporciji koju donosi sve ubrzaniji način života s jedne strane i neadekvatna aktivnost ili sve češće svako odsustvo aktivnosti, s druge strane. Ova disproporcija dovodi do toga da mladi imaju krive kičme, neadekvatno držanje tela, kao i prekomernu telesnu masu usled neprirodnog položaja tela dok sede za računarima ili surfuju na telefonu. Oni, pak, koji se bave nekom fizičkom aktivnošću, sportom, često usled želje da što pre postignu rezultate, pribegavaju raznim zabranjenim supstancama koje itekako utiču na celokupan kvalitet života. Nagomilana, neiskorišćena energija dovodi do čarki i nesuglasica koje često mogu da prerastu u ozbiljne konflikte. Prepoznavši opasnost dopinga i važnosti obezbeđivanja adekvatnog sportsko-zdravstvenog obrazovanja sportista i rekreativaca, kao i sve veće zastupljenosti vršnjačkog nasilja u školama i van njih, Ki aikido klub „Musaši“ kao jedan od istaknutijih članova Nacionalne ki aikido asocijacije organizuje besplatan kurs bavljenja zdravim životom za mlade od 14 do 19 godina u periodu od juna do oktobra tekuće godine, kroz KI vežbe i KI principe, sa elementima borilačkih veština kako bi učesnici i učesnice ojačali duh i telo, prepoznali konfliktne situacije i naučili da ih izbegnu, upoznali se sa štetnim posledicama dopinga i šta fizička neaktivnost radi telu. 

CILJ PROJEKTA

Ovaj kurs ima za cilj da edukuje mlade osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, od 14-19 godina, kako da vode život, kako da ga unaprede i poboljšaju i fizičko i mentalno zdravlje, kako da ostvare korektne međusobne relacije i prevaziđu narastajuće nasilje u školskim i vanškolskim ustanovama, ukaže na karijernu i zdravstvenu pogubnost dopinga, kao i da ukaže na važnost zrelog i zdravog pristupa životu i sportu. Broj korisnika programa je koncipiran u skladu sa epidemiološkim preporukama, radionice su tri puta nedeljno po dva sata.

KAKO SE PRIJAVITI?

Slanjem imena i prezimena sa naslovom Prijava za besplatan program

putem e-mail-a na adresu senseigorankurnik@gmail.com

Ili slanjem poruke na instagram nalogu – www.instagram.com/kiAIKIDOmusasi

ili preko facebook-a - www. facebook.com/kiAIKIDOmusasi  

Ili slanjem poruke na 0641157989

GDE I KADA?

Program se realizuje na dve lokacije u gradu, u našim salama na Vračaru u Sportskom centru u ulici Sjenička 1 i na Novom Beogradu u Bulevaru Maršala Tolbuhina 38.

Ponedeljkom, sredom i petkom od 19h na Novom Beogradu, a utorkom i četvrkom od 19h i subotom od 12h na Vračaru.

bottom of page